5 dôvodov, prečo užívať Ramissio Goji

ramissio goji

Poznáte najzdravšie ovocie na svete? Týmto titulom sa pýšia malé bobule oranžovo-červenej farby, ktoré rastú najmä v podhorských oblastiach Číny a Mongolska. Áno, reč je o goji alebo kustovnici čínskej. Bobule goji obsahujú celú škálu bioaktívnych látok, ktoré sú výnimočne prospešné pre naše zdravie. Účinky goji v liečbe a prevencii chorôb využíva tradičná čínska medicína už viac ako 2000 rokov. Veľký potenciál tohto ovocia potvrdzujú aj súčasné vedecké výskumy. Ramissio Goji je 100% prírodná šťava z plodov kustovnice čínskej, konkrétne druhu Lycium barbarum z čínskej provincie Ningxia, ktorá je známa tým najkvalitnejším goji.

1. Šetrnosť spracovania ovplyvňuje obsah bioaktívnych látok

Goji sa cení najmä vďaka nesmierne vysokému obsahu anti-oxidantov (polysacharidy, karotenoidy a flavonoidy). Niektoré technologické postupy spracovania potravín, napr. sušenie alebo sterilizácia pasterizáciou, poškodzujú biologicky aktívne zlúčeniny v goji. Napríklad vysoké teploty pri sušení spôsobujú nevratné zmeny štruktúry molekúl, čím sa menia ich fyziologické a farmakologické vlastnosti, prípadne sa úplne strácia biologická aktivita.

Ako sa vyrába Ramissio Goji?

ramissio goji

Šťava Ramissio Goji je 100% extrakt z plodov goji. Vyrába sa maximálne šetrným spôsobom, aby sa v nej uchovali všetky cenné látky. Miestni obyvatelia provincie Ningxia zbierajú ručne bobule z kríkov, ktoré do šiestich hodín od zberu za studena vylisujú.  Čerstvá šťava sa následne plní do fliaš z brúseného skla.

Výrobný proces je veľmi rýchly, a preto nie je potrebné šťavu Ramissio Goji žiadnym spôsobom konzervovať, sterilizovať ani inak upravovať. Je to čiste prírodný produkt, ktorý obsahuje porovnateľný obsah biologicky účinných látok ako čerstvé plody goji.

2. Vysoká koncentrácia účinných látok

Extrakt z bobúľ Ramissio Goji je vysoko koncentrovaná zmes biologicky účinných látok. Na stočenie jedného litra šťavy Ramissio Goji je potrebných až 6 kilogramov čerstvých bobúľ goji, ktoré sú zbierané a triedené skúsenými miestnymi zberateľmi. Koncentrácia výživných látok v ovocí je tak vysoká, že pár bobúľ spoľahlivo pokryje ich dennú dávku. Šťava tak obsahuje omnoho  viac týchto zlúčenín ako rovnaký objem nespracovaného ovocia.

ramissio goji

3. Jednoduchá konzumácia – len 1 pohárik Ramissio Goji denne!

Pravidelná konzumácia goji je s Ramissio Goji jednoduchá. Pretože šťava je koncentrovaný nápoj s vysokým obsahom biologicky aktívnych látok, jej konzumácia je maximálne nenáročná a pohodlná – stačí vypiť len 25 ml (1″štamperlík“) denne, ideálne ráno na lačno. Jedna fľaša Vám tak vydrží až 20 dní!

Šťava z goji môže byť preto praktickejším riešením ako sušené bobule goji, ktorých musíme prijať aspoň jednu hrsť denne. Nie každému vyhovuje a hodí sa do jedálnička každodenná konzumácia jednej hrste sušeného goji. Ak sa však rozhodnete pre sušené goji, nezabudnite si preveriť jeho kvalitu. Ideálne sú sušené bobule kustovnice v BIO kvalite, ktorá by mala zaručovať, že sa pri pestovaní nepoužili pesticídy a neboli ošetrené oxidom siričitým. Vhodné je aj preverenie spôsobu výroby, vzhľadom na možnú degradáciu bioaktívnych látok vyššími teplotami pri sušení.

ramissio goji - dávkovanie

4. Ramissio Goji – to najkvalitnejšie goji z preslávenej čínskej provincie Ningxia

Vedeli ste, že podľa tradičnej čínskej medicíny je miestom “autentického pôvodu” goji provincia Ningxia? Pôda v tejto oblasti Číny je mimoriadne bohatá na minerály a poskytuje rastline veľmi kvalitnú výživu.

ramissio goji - oblasť Ningxia

Autentický pôvod vo všeobecnosti znamená, že daný región má najvhodnejšie prostredie (pôdu a klímu), dlhú históriu produkcie a veľké produkčné objemy danej rastliny. Šťava Ramissio Goji sa lisuje z plodov pestovaných práve v provincii Ningxia, ktorá je výnimočná pestovaním toho najvýdatnejšieho goji nielen v Číne, ale na celom svete. Za plody goji získala Ningxia tri zlaté ceny na Čínskom poľnohospodárskom veľtrhu a zlatú cenu na Malajzijskom medzinárodnom potravinárskom veľtrhu. Na počesť goji sa raz ročne koná dvojtýždenný festival Happy Berry.

Čo vlastne znamená „najkvalitnejšie goji“?

Nie je žiadnym tajomstvom, že kvalitné vína vďačia za svoj úspech oblasti, v ktorej sa vinič pestuje. Pôda a klímatické podmienky majú rozhodujúci vplyv na kvalitu plodov, či už sa jedná o vinič alebo goji. Rastliny svojou koreňovou sústavou čerpajú z pôdy živiny, svoju úlohu zohráva aj vlaha a slnečný svit. Vedecké štúdie potvrdzujú, že obsah účinných látok závisí od prostredia, v ktorom rastlina rastie. Príkladom sú flavonoidy z goji, ktorých obsah veľmi závisí od geografickej lokalizácie, stupňa zrelosti plodov a rastových podmienok.

5. Ramissio Goji – kvalita, ktorú spoznáte aj so zatvorenými očami

Súčasný trh ponúka goji šťavy od rôznych výrobcov, ktoré sa sa môžu líšiť svojou kvalitou. Šťava Ramissio Goji sa vyznačuje príjemnou, plnou, sladkastou chuťou, ktorá pripomína karotku. Jej chuť si zamilujú aj deti. Ak ste niekedy ochutnali goji šťavu nižšej kvality, rozdiel spoznáte okamžite.

Prečo na tom záleží? Mimoriadny záujem o produkty z goji poskytol priestor na trhu aj pre menej kvalitné produkty (nariedené šťavy, falšovanie, plody neznámeho pôvodu). Bezpečnosť konzumácie goji v obvyklých množstvách bola overená viac ako 2000 ročnou čínskou tradíciou. Platí to však aj pre produkty na súčasnom trhu?

V prípade každodennej konzumácie goji, či už vo forme šťavy alebo sušených plodov, je rozhodne na mieste opatrnosť! Len kvalitný výrobok z overeného zdroja nám totiž môže priniesť zdravotné benefity, ktoré si tradičná čínska medicína cení už stáročia. Overený výrobca, ktorý poskytuje informácie o spôsobe zberu, výroby a vlastní všetky potrebné certifikáty je to, čo by sme si mali pri výbere goji produktov všímať.

ramissio goji - kde objednať

Objednať Ramissio Goji

Použité zdroje

Bondia-Pons, I., Savolainen, O., Törrönen, R., Martinez, J. A., Poutanen, K., & Hanhineva, K. (2014). Metabolic profiling of Goji berry extracts for discrimination of geographical origin by non-targeted liquid chromatography coupled to quadrupole time-of-flight mass spectrometry. Food Research International, 63, 132-138.

Bucheli, P., Gao, Q., Redgwell, R., Vidal, K., Wang, J., & Zhang, W. (2011). 14 Biomolecular and Clinical. Herbal Medicine: Biomolecular and Clinical Aspects, 289.

Potterat, O., & Hamburger, M. (2008). Goji juice: a novel miraculous cure for longevity and well-being? A review of composition, pharmacology, health-related claims and benefits. Schweizerische Zeitschrift fur GanzheitsMedizin,20(7-8), 399-405.

Zhao, Q., Dong, B., Chen, J., Zhao, B., Wang, X., Wang, L., … & Wang, Y. (2015). Effect of drying methods on physicochemical properties and antioxidant activities of wolfberry (Lycium barbarum) polysaccharide. Carbohydrate polymers, 127, 176-181.

 

Ak sa vám článok páčil, odporučte ho aj Vašim známym. Ďakujem 🙂

Komentáre

    Pridať komentár

    * Nezabudnite na povinné pole.